Шляхи вдосконалення правового регулювання матеріально-технічного забезпечення територіальної оборони України

Автор(и)

  • Н.В. Мищишин кандидат юридичних наук, старший викладач кафедри Національної академії СБ України, Україна https://orcid.org/0000-0001-8669-2623
  • А.В. Діміч доктор юридичних наук, доцент кафедри Національної академії СБ України, Україна https://orcid.org/0000-0002-8319-4351

DOI:

https://doi.org/10.24144/2788-6018.2022.01.27

Ключові слова:

правове регулювання, територіальна оборона України, матеріально-технічне забезпечення, реформування, забезпечення, боєздатність, нормативно-правові акти

Анотація

У статті проаналізовано окремі нормативно-правові акти щодо матеріально-технічного забезпечення територіальної оборони України на сучасному етапі розвитку нашої держави, визначено їх проблемні питання та запропоновано шляхи удосконалення правового регулювання зазначеної сфери.

У теперішній час оборонна сфера України активно реформується, але все ще не відповідає сучасним вимогам. Проблеми та виклики сьогодення, що виникають у сфері безпеки та оборони, вимагають принципово нових науково обґрунтованих підходів до формування військової організації держави, пошуку ефективних шляхів і механізмів захисту національних інтересів від реальних та потенційних загроз військового характеру.

Метою статті є аналіз нормативно-правових актів у сфері матеріально-технічного забезпечення територіальної оборони України на сучасному етапі розвитку держави та надання пропозицій щодо вдосконалення правового регулювання цієї сфери.

Досвід Швейцарії та Ізраїлю заслуговує на запозичення для розбудови інституту місцевої територіальної оборони України, оскільки ці країни мають армії, які діють за принципами загальної військової служби. Військову (альтернативну) службу проходять усі чоловіки віком від 19 до 50 років. Незначна частина регулярної професійної армії підтримує сучасну техніку та озброєння, систематично навчає велику кількість резервістів, які утримуються за принципом поліцейської системи та зберігають легку стрілецьку зброю, боєприпаси та техніку.

Тобто ці країни з огляду на національно-історичні особливості будували національні регулярні армії для ведення оборони, в тому числі територіальної. Системи оборони цих країн сформовані таким чином, що ефективно утримують в резерві 95-98% особового складу армії. Це країни з тотальною системою загальної військової служби, що наразі актуально для України з огляду на військову агресію РФ.

Щодо інституту місцевої територіальної оборони в Україні, то пропонуємо прописати в Законі України «Про основи національного спротиву» окремі положення щодо соціальної мотивації та матеріально-технічного забезпечення «добровільних помічників» для якісного мотиву захисту суверенітету та територіального спротиву і забезпечення цілісності України.

Окрім цього, пропонуємо під матеріально-технічним забезпеченням територіальної оборони України розуміти комплекс заходів із своєчасного забезпечення усіма необхідними видами діяльності, що пов’язані із боєздатністю суб’єктів територіальної оборони з метою ефективного виконання поставлених завдань за призначенням.

Посилання

Екпертний висновок Міністерства фінансів України до законопроєкту згідно зі статтею 27 Бюджетного кодексу України від 06.01.2021 № 10010-19-3/453.

Конституція України від 28 червня 1996 р. Офіційне видання Верховної Ради України. – К. : Парламентське видавництво, 1996. – Ст. 8.

Марічев В.Є. Підготовка співробітників спеціальних служб і правоохоронних органів до роботи у кризових умовах мирного і воєнного часу / В.Є. Марічев // Збірник матеріалів міжнародної наук.-практ. конференції «Стан та перспективи реформування сектору безпеки і оборони України» (Київ, 2017). К. : Вид-во Нац.акад.прокур.Укр. 2017. Т.1. С. 272-274.

Миколенко Ю. М. Аналіз умов і чинників, які впливають на ступінь відповідності побудови системи територіальної оборони визначеним завданням / Ю.М. Миколенко, Є.Є. Панкратов Є.Є. // Збірник наукових праць Центру Воєнно-стратегічних досліджень Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. 2018. № 3. С. 6-10.

Паливода В. Територіальна оборона у системі національної безпеки / Оборонно-промисловий кур’єр: інформаційне агентство. [Електронний ресурс]. Режим доступу : http://opk.com.ua/територіальна оборона (дата звернення: 08.04.2018).

Проєкт Закону України «Про територіальну оборону України» від 16.12.2020 № 4504.

Сокуренко В.В. Особливості організації оборони в Україні. Підприємництво, господарство і право. 2017. Вип. 3. С. 172-177.

Сунь-Цзы, У-цзы. Трактаты о военном искусстве / пер. с китайс., предис. и коммент. Н.И. Конрада. М.: АСТ: Астрель; СПб.: Terra Fantastica, 2010. 432 с.

Указ Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 вересня 2020 року «Про Стратегію національної безпеки України». Офіційний вісник України від 25.09.2020. 2020 р., № 75, стор. 127, стаття 2377.

Якубець І. Україна. Проблеми територіальної оборони / Центр исследований армии, конверсии, разоружения [Електронний ресурс]. Режим доступу : http://cards.org.ua/ru/comments/339.0

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-07-02

Номер

Розділ

Розділ 7. Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право