Перспективні напрями інвестування пенсійних активів як фактор економічного розвитку України

Автор(и)

  • В.М. Рошканюк кандидат юридичних наук, доцент, завідувач кафедри господарського права юридичного факультету ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Україна

DOI:

https://doi.org/10.24144/2788-6018.2023.02.33

Ключові слова:

інвестування, пенсійні активи, пенсійна реформа, економічний розвиток України, високорентабельні галузі економіки

Анотація

Вказується, тривалий час в Україні гальмуються як економічні так і соціальні реформи. Наприклад, минуло 25 років з прийняття Основ законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 19 років з часткового набуття чинності Законом України «Про загальонобов’язкове державне пенсійне страхування» та Законом України «Про недержавне пенсійне забезпечення». Однак ситуація в царині пенсійного забезпечення докорінним чином не змінилася. Ми пишаємося багатоманітністю видів соціального забезпечення, однак розмір багатьох з них критеріально не відповідає вимогам Закону України «Про державні соціальні стандарти і гарантії», Європейській соціальній Хартії, Конвенції Про мінімальні норми соціального забезпечення  та іншим нормативним актам.  Однією з причин є популізм при прийнятті законів у сфері соціального забезпечення, відсутність економічного аналізу щодо спроможності держави виконувати свої позитивні зобов’язання. Про негативні явища такого підходу для правової системи неодноразово вказували як вітчизняні науковці, так і зарубіжні, наприклад Касс Санстейн у відомій публікації «Against positive rights».

Ідея вкладення пенсійних активів у земельні сертифікати не знайшла своє втілення. Однак, інвестування у агро холдінги є досить перспективним. Більшість українців до сих пір проти земельної реформи і відкритого ринку землі, оскільки мають побоювання що це буде використано для розкрадання земельних ресурсів. Якщо би населення було впевнено в тому, що їхні заощадження будуть дійсно інвестовані в земельний бізнес і вони будуть отримувати свій інвестиційний дохід від результатів господарської діяльності у аграрній сфері, то акценти суспільної думки могли б бути зміщені у сторону земельної реформи.

Це лише окремі і далеко не вичерпні напрями потенційного інвестування. Але для повноцінної реалізації вищезгаданих ідей потрібно реальне завершення реформ соціального страхування і, зокрема, пенсійної реформи. Для її законодавчого завершення потрібно скасувати окремі пункти перехідних положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», внести зміни до розділу «гарантії » і негайно вводити їх в дію разом з новою продуманою економічною стратегією. При цьому, інвестування пенсійних активів у високорентабельні галузі економіки повинно провадитися у чіткій кореляції з Керівними принципами ООН з питань бізнесу та прав людини та Європейським зеленим курсом.

Посилання

Основи законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/16/98-%D0%B2%D1%80#Text.

Про загальонобов’язкове державне пенсійне страхування: Закон України від 9 липня 2003 року № 1058-IV (станом на 31 березня 2023 року). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1058-15#Text.

Про недержавне пенсійне забезпечення: Закон України від 9 липня 2003 року № 1057- IV (станом на 1 липня 2021 року). URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1057-15

Про державні соціальні стандарти і гарантії: Закон України від 5 жовтня 2000 року № 2017-III (станом на 19 листопада 2022 року). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2017-14#n46.

Європейська соціальна Хартія (переглянута) від 3 травня 1996 року: офіційний переклад (станом на 7 вересня 2016 року). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/994_062#Text.

Конвенція про мінімальні норми соціального забезпечення від 4 червня 1952 року: офіційний переклад (набрання чинності від 6 червня 2017 року). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/993_011#Text.

Cass R. Sunstein. Against Positive Rights Feature. East European Constitutional Review. №2 1993. P. 35-38. URL: https://chicagounbound.uchicago.edu/cgi/viewcontent.cgi?referer=&httpsredir=1&article=12187&context=journal_articles.

European Council conclusions on Ukraine, the membership applications of Ukraine, the Republic of Moldova and Georgia, Western Balkans and external relations, 23 June 2022. URL: https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2022/06/23/european-council-conclusions-on-ukraine-the-membership-applications-of-ukraine-the-republic-of-moldova-and-georgia-western-balkans-and-external-relations-23-june-2022/

Європейський зелений курс. Представництво України при Європейському Союзі. URL: https://ukraine-eu.mfa.gov.ua/posolstvo/galuzeve-spivrobitnictvo/klimat-yevropejska-zelena-ugoda.

Про альтернативні джерела енергії: Закон України від 20 лютого 2003 року № 555-IV (станом на 1 січня 2023 року). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/555-15#Text.

UN Guiding Principles on Business and Human Rights: Implementing the United Nations “Protect, Respect and Remedy”. URL: https://www.ohchr.org/en/publications/reference-publications/guiding-principles-business-and-human-rights .

Рогач О.Я., Бєлов Д.М. Зміна сучасної парадигми українського права в умовах військової агресії з боку РФ. Науковий вісник УжНУ. Серія «Право». Випуск 70(2). 2022.

Легеза Є. О., Бєлов Д.М., Деякі особливості правового регулювання статусу Державної служби фінансового моніторингу України. Науковий вісник УжНУ. Серія «Право». Випуск 73(5). 2022.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-06-23

Номер

Розділ

Розділ 5. Трудове право; право соціального забезпечення