Правовий захист громадян України в Польщі: соціальні права біженців

Автор(и)

  • А.С. Брянкін курсант 2 курсу 1 групи, Військово-юридичний інститут, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого м. Харків, Україна https://orcid.org/0009-0002-3641-6975

DOI:

https://doi.org/10.24144/2788-6018.2024.03.17

Ключові слова:

біженці, соціальні права, правовий захист, правовий статус, громадяни України, притулок в Польщі

Анотація

У статті проводиться науково-практичне до­слідження соціально-правових аспектів щодо захисту українських біженців у Польщі. Одним із найважливіших аспектів цієї допомоги є на­дання житла та інших соціальних потреб для українців, які отримали правовий статус PESEL UKR у Польщі. Українці з PESEL UKR мають пра­во на безкоштовне медичне обслуговування, а в галузі освіти діти шкільного віку мають право на отримання безкоштовної освіти в польських школах. Однак, з’ясована наявність серйозних проблем у доступі до соціальних послуг та пільг. Багато біженців стикаються з перешкодами у їх отриманні, такими як: бюрократичні перепони, недостатній інформаційний супровід та непро­зорі процедури отримання гарантій, що ставить під сумнів їхню реальну доступність та ефек­тивність. Крім того, біженці часто стикаються зі складнощами влаштування на роботу або от­риманнянеобхідної допомоги у зв’язку з недо­статнім рівнем фінансової підтримки у наданні соціальних послуг. На жаль, несвоєчасний до­ступ до здобуття цих можливостей стає великою вадою в інтеграції біженців у нове суспільство.

Проаналізовано міжнародно-правові доку­менти у сфері захисту біженців, зокрема Жене­вськуконвенцію про статус біженців та інші від­повідні нормативно-правові акти, які встанов­люють права та обов’язки держав щодо захисту осіб, які шукають притулок. Країни-підписанти Женевської конвенції зобов’язані надавати бі­женцям не лише притулок, а й забезпечувати їхні права, включаючи соціальні.

Констатовано, що механізм та політика за­безпеченнясоціальних прав біженців у Поль­щі потребує подальшого як нормативного так і практичного вдосконалення. Запропоновані шляхи вирішення: спрощення процедури от­римання статусу біженця та соціальних пільг, шляхом організаційно-правової реформи; за­безпеченняадекватної фінансової підтримки на важливі соціальні потреби біженців, таких як житло; посилення інформаційної підтримки та інформованості біженців.

Визначено, що тільки комплексний та систем­ний підхід може забезпечити гідне та безпечне існування для українських біженців у Польщі з урахуванням міжнародних стандартів прав лю­дини та свобод людини.

Посилання

Конвенція про статус біженців: Конвенція Організації Об’єднаних Націй від 28.07.1951 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/%20995_011.#Text (дата звернення: 09.04.2024).

Тимчасовий захист/статус біженця чи легальне перебування 90 днів? Посольство України в Республіці Польща. URL: https://poland.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/informaciya-dlya-gromadyan-ukrayini-yaki-pribuli-do-polshchi-ryatuyuchis-vid-vijni/timchasovij-zahist-chi-status-bizhencya (дата звернення: 09.04.2024).

Тимчасовий захист у Польщі для громадянУкраїни. URL: https://legalaid.ua/ua/tymchasovyj-zahyst-u-polshhi-dlya-gromadyan-ukrayiny/ (дата звернення: 09.04.2024).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-07-22

Номер

Розділ

Розділ 3. Цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право