Про соціально-правову природу адміністративного нагляду в Україні та необхідність розширення його об’єктів в умовах воєнного стану

Автор(и)

  • А.М. Явтушенко аспірант кафедри кримінального права та кримінології Одеського державного університету внутрішніх справ, Україна

DOI:

https://doi.org/10.24144/2788-6018.2024.03.87

Ключові слова:

адміністративний нагляд, державний примус, засуджений до позбавлення волі, об’єкти нагляду, місця позбавлення волі, кримінально-виконавчі установи закритого типу, порядок звільнення від покарання та його відбування

Анотація

У даній науковій статті з’ясовано соціаль­нусутність і правове призначення такого виду державного примусу, який застосовується на підставі рішення суду відносно осіб, звільнених з місць позбавлення волі, як адміністративний нагляд.

Зокрема, встановлено, що необхідність здійс­нення зазначених заходів примусу обумовлена потребами забезпечення безпечних умов життє­діяльності населення тих адміністративно-тери­торіальних одиниць (населених пунктів), куди прибувають для проживання колишні засудже­ні.

Крім цього, визначено, що головним крите­рієм застосування до осіб, звільнених з кримі­нально-виконавчих установ закритого типу, ад­міністративного нагляду є їх підвищена суспіль­на небезпека та велика потенційна здатність щодо вчинення нових (рецидивних та інших) злочинів після звільнення.

Виходячи з цього та враховуючи сучасний стан функціонування України в умовах відкри­тої військової агресії з боку російської федера­ції, доведена також необхідність розширення визначених у Законі України «Про адміністра­тивний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» переліку об’єктів вказаного державного примусу.

До таких, зокрема, запропоновано віднести: «злочинних авторитетів», включаючи так зва­них«злодіїв у законі», державних зрадників, колаборантів та членів організованих злочин­них формувань.

Доведено, що такий підхід ґрунтується на тому, що як під час відбування визначених су­дом покарань, так і після звільнення від них у порядку, встановленому в чинному Криміналь­номукодексі (КК) України (ст.ст. 74-87), як свідчить практика, як правило, вказані суб’єк­ти не припиняють своєї злочинної діяльності та впливу на суспільні відносини, у тому числі й шляхом залучення до вчинення правопорушень не тільки раніше судимих осіб, але й молоді та інших соціально вразливих категорій населен­ня.

З урахуванням отриманих результатів дослі­дження, констатовано, що у контексті динаміки видозміни суспільних відносин мають бути під­вищені державні заходи їх охорони та захисту, включаючи й шляхом застосування адміністра­тивного нагляду за новими категоріями осіб, які звільняються з місць позбавлення волі.

Посилання

Єдиний звіт про кримінальні правопорушення за січень 2022 - березень 2024 року. Про зареєстровані кримінальні правопорушення та результати їх досудового розслідування.URL: https://gp.gov.ua/ua/posts/pro-zareyestrovani-kriminalni-pravoporushennya-ta-rezultati-yih-dosudovogo-rozsliduvannya-2.

Аналіз роботи судів загальної юрисдикції в 2002 р. за даними судової статистики. Вісник Верховного Суду України. 2002. № 4(32). С. 15-25.

Теорія держави : підручник / за ред. О.В. Петришина. Харків : Право, 2014. 368 с.

Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі: Закон України від 01.12.1994 № 264/94- ВР. URL:https://zakon.rada.gov.ua.

Голіна В.В. Запобігання злочинності (теорія і практика): навч. посіб. Харків: Нац. юрид. акад. України, 2011. 120 с.

Про практику застосування судами кримінального законодавства про повторність, сукупність і рецидив злочинів та їх правові наслідки: постанова Пленуму Верховного Суду України від 04.06.2010 № 7. Постанови Пленуму Верховного Суду України у кримінальних справах / упоряд. В.В. Рожнова, А.С. Сизоненко, Л.Д. Удалова. Київ: ПАЛИВОДА А. В., 2011. С. 445-452.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-07-22

Номер

Розділ

Розділ 8. Кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право